Elektriker er rollemodel i uddannelseskampagne

Fra elektrikerlærling til sektionschef i stor virksomhed: Lars Küster bruges som godt eksempel i kampagne for erhvervsuddannelser

Küster screendump

”Elektrikerlærling. Formand. Projektleder. Afdelingschef. Sektionschef. Titlerne har hurtigt afløst hinanden for Lars Küster. Siden han i børnehaven skilte sin første radio ad, har han ikke været i tvivl om sin passion, og nu står han som 30-årig og har gjort kometkarriere i den store teknikvirksomhed Lindpro.”

Sådan lyder indledningen til en længere portrætartikel på hjemmesiden ditbarnsfremtid.dk. Bag hjemmesiden står Den Regionale Ungeenhed i Region Hovedstaden, som er gået sammen med alle regioner og en lang række samarbejdspartnere – herunder Dansk El-Forbund – om at udvikle kampagnen Ditbarnsfremtid.

Kampagnen retter sig især mod forældrene til alle de unge, som måske går hjemme og er i tvivl om deres uddannelsesfremtid eller ikke er kommet i gang med noget. I den forbindelse fortæller kampagnen historier om unge mænd og kvinder, som har valgt erhvervsuddannelsesvejen – og som Lars Küster gjort det med succes.

Forældre i fokus

Kampagnen har forældrene som primær målgruppe for at sikre, at erhvervsuddannelserne bliver en del af samtalen, når de snakker uddannelse med børnene: Forældre spiller en meget vigtig rolle i de unges uddannelsesvalg, og desuden viser undersøgelser, at flertallet af forældre fortsætter med at råde deres børn til at vælge gymnasiet, fordi de opfatter det som den vej, der giver flest muligheder. Mange forældre ved ikke særlig meget om erhvervsuddannelserne og har en række fordomme om dem, fortæller kampagnens hjemmeside.

Meningen med kampagnen er ikke at få forældrene til at fortælle de unge hvilken vej, de skal gå. Men ved hjælp af blandt andet de gode eksempler som historien om Lars Küster får forældrene hjælp til at introducere dem for erhvervsuddannelserne, der netop sikrer gode job- og videreuddannelsesmuligheder.

Og Lars Küster selv? Han oplever, at det er en stor force som leder i Lindpro, at han er startet som elektriker: Han bliver anerkendt og bakket op i virksomheden, selv om han pludselig leder folk, som ofte er ældre end ham. Nogle har endda arbejdet sammen med ham tidligere, hvor de var svend, og Lars var lærling.

Læs hele historien her. Den kan også findes på facebook her