El-virksomhed kan få arbejdsmiljøpris

Lindpro A/S anerkendes for at nedbringe antallet af ulykker

I løbet af fire år har installationsvirksomheden Lindpro A/S bragt antallet af arbejdsulykker ned med 75 procent. Baggrunden er en målrettet indsats, og resultatet er en belønning i sig selv. Men nu har indsatsen også kastet en nominering til Arbejdsmiljøprisen 2020 af sig.

AM-prisen logo

Lindpro A/S er en af tre nominerede i kategorien Arbejdsulykker. Prisen, der uddeles den 21. april, uddeles også i tre andre kategorier: Muskel- og skeletbesvær, Psykisk arbejdsmiljø samt Unge og nyansattes arbejdsmiljø. I hver af kategorierne er der tre nominerede, og nomineringen er i sig selv en stor anerkendelse.

Bag prisen står Arbejdsmiljørådet. I en omtale af Lindpros nominering skriver rådet, at samarbejde og synlighed har været en nøgle til succesen. Arbejdsskader skal frem i lyset, så alle kan lære af dem. I en kommentar siger rådets formand Cristina Lage blandt andet:

– Indsatsen viser, at et vedvarende fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed ved for eksempel alle møder og en grundig introduktion til alle nyansatte kan være med til at forebygge arbejdsulykker meget effektivt. Jeg er sikker på, at indsatsen kan være til stor inspiration for andre virksomheder eller brancher.

I kategorien Arbejdsulykker er også entreprenørvirksomheden MT Højgaard A/S nomineret. En ’krølle’ på historien er her, at Lindpro A/S indtil videre er ejet af MT Højgaard Holding.

Lindpro blev for nylig opkøbt af Kemp & Lauritzen, der dermed vil udbygge sin position som landets førende teknikvirksomhed. Handelen til 265 mio. kroner er dog betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

På dagen for prisuddelingen er der også temadag om unge og nyansattes arbejdsmiljø. Man kan tilmelde sig her.

AM-prisen screendump