Digitalt sikkerhedsværktøj er forbedret

Der er kommet en ny udgave af Safety Observer, der bruges i det forebyggende arbejde på blandt andet byggepladser

screendump film om app

Den gratis app Safety Observer er kommet i en ny og forbedret udgave. App’en er en digital udgave af et runderingsværktøj, som gør det nemt at indsamle oplysninger om arbejdsmiljørisici på en arbejdsplads.

App’en er udviklet og hostet af det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), som fortæller, at den er et supplement til – og ikke en erstatning for – det øvrige forebyggelsesarbejde. Den kan bruges på mange typer af arbejdspladser – og ikke mindst elektrikernes.

Funktioner

Med app’en kan man blandt andet

  • registrere hvad der er i orden, og hvad der skal forbedres
  • skrive eller indtale noter og tildele eventuelle smileys og fotos
  • se resultater og modtage en pdf-rapport på e-mail
  • sammenligne med tidligere målinger ved hjælp af et sikkerhedsindeks
  • dele resultatet for eksempel med dem, der skal udbedre forholdene, arbejdsmiljøorganisationen og ledelsen.

App'en er udviklet i samarbejde med Arbejdsmedicin, Regionshospitalet Herning og Branchefællesskaber for Arbejdsmiljø. Blandt de sidstnævnte er BFA Bygge og Anlæg, der i et nyhedsbrev fortæller, at ”app’en nu også efterkommer brugernes ønske om, at man kan se GPS-koordinater for de optagne fotos, når man modtager en PDF-rapport over resultaterne fra runderingen via e-mail. På den måde ved brugerne præcist, hvor observationen er foretaget. Det er meget brugbart for fx entreprenører, hvis medarbejdere arbejder over store strækninger eller på forskellige lokaliteter i løbet af dagen.”

Læs mere

Appen består af to dele: Et webbaseret administratormodul, hvor virksomheder kan oprette deres egne skemaer og administrere resultaterne, og en app til at registrere arbejdsmiljørisici direkte på arbejdspladsen.

NFA’s hjemmeside kan man læse meget mere om appen. Blandt andet er der korte film om appen, en pjece, vejledninger og tips og tricks.

pjece om NFA-app