Der er bud efter unge elektrikere

Nu har også de yngste a-kassemedlemmer en arbejdsløshed under en procent

Elektrikernes beskæftigelsessituation har længe været glimrende, og nu er også de yngste kommet helt med på vognen: For første gang i ti år eller mere er arbejdsløsheden blandt de 20-24-årige medlemmer af Dansk El-Forbunds a-kasse nu under en enkelt procent.

a-kassestatistik for juni 18

Helt præcist er tallet for aldersgruppen 0,83 procent. Det fremgår af den nye statistik fra a-kassen.

Også overordnet er situationen særdeles positiv: Den samlede arbejdsløshedsprocent for juni er 0,96.

Ved opgørelsen for en måned siden var tallet også under en procent, men efterfølgende justeringer har siden bragt maj-tallet fra 0,99 og op på ’hele’ 1,02. Nu ser det ud til, at ’under en procent’ holder også på længere sigt.

Nullet slettet

På Bornholm har der gennem mange måneder været et rundt 0 i statistikken. Men i juni gik den ikke længere: Et enkelt medlem blev registret som arbejdsløs, og det har bragt procenten op på 0,54.

Dermed er det afdeling Østjylland, der i den nye statistik med 0,52 procent præsterer det laveste arbejdsløshedstal. Også afdelingerne Lillebælt, Midtjylland og København er under en procent, mens Nordjylland med 1,03 lige sniger sig over.

Aldersgrupper

Igen i juni er jobbene pænt fordelt på alle aldersgrupper. Alle mellem 30 og 54 år ligger under en procent – og altså også aldersgruppen 20-24 år.

Lavest ligger aldersgruppen 45-49 år med 0,63 procent. Det højeste tal omfatter de 25-29-årige, som er ’helt oppe på’ 1,37 procent.