Denne uge er Arbejdsmiljøuge

Hvert år sætter Arbejdsmiljøagenturet særlige aktiviteter i gang i uge 43

Arbejdsmiljøagenturet omtale af uge 43 screendump

Måske burde hver uge være Arbejdsmiljøuge, men omvendt kan det give lidt ekstra opmærksomhed, når en særlig uge får titlen. Det er i hvert fald tanken bag Arbejdsmiljøugen, som for dette års vedkommende er begyndt i dag.

Det er Det europæiske Arbejdsmiljøagentur, der hvert år i uge 43 laver et særligt tema eller fokus, og nogle lande følger op med forskellige aktiviteter. Agenturets fokus i år er især på farlige stoffer i arbejdsmiljøet.

Kemien og de farlige stoffer findes overalt. Ifølge agenturet rapporterer 38 procent af EU-virksomhederne, at kemiske eller biologiske stoffer i form af væsker, dampe eller støv er til stede på deres arbejdspladser. Også på byggepladser findes der farlige kemiske stoffer.

I Danmark bliver der i anledning af ugen lavet forskellige lokale arrangementer, og på det mere officielle plan holder det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø den 25. oktober et ’gå-hjem-møde’ med fokus på kemien: Hvordan påvirker de kemiske stoffer os, og hvordan beskytter vi os bedst mod dem.

Arbejdstilsynet medvirker på mødet, hvor tilmelding er nødvendig. Myndigheden vil blandt andet fortælle, hvordan arbejdet med området foregår.