DEF: Vigtig trepartsaftale om efter- og videreuddannelse

- Vi står med et vigtigt resultat, siger forbundsformand i Dansk El-Forbund Jørgen Juul Rasmussen, efter at der i søndags blev landet en ny trepartsaftale

Der er nu præsenteret en ny trepartsaftale om efter- og videreuddannelse for lønmodtagere. Det skete i Statsministeriet søndag den 29. oktober kl. 12.00.

Forbundsformand i Dansk El-Forbund Jørgen Juul Rasmussen har deltaget direkte i trepartsforhandlingerne, siden de startede. På billedet ses han med statsministeren og LO-formanden efter det såkaldte 'sættemøde', der startede trepartsforhandlingerne før sommerferien. 

Forbundsformand i Dansk El-Forbund Jørgen Juul Rasmussen har siddet ved forhandlingsbordet i trepartsforhandlingerne om efter- og videreuddannelse, siden de startede den 21. juni i år.

- Vi står med et vigtigt resultat. AMU-systemet vil nu passe bedre til virkeligheden, samtidig med at der kommer flere ressourcer til området. Jeg har hele tiden sagt, at det var en forudsætning for en løsning. Vi tog selv et stort skridt med vores seneste overenskomster, og nu er vi i mål med trepartsaftalen.

Forbundsformanden understreger, at Dansk El-Forbund fortsætter indsatsen for elektrikernes muligheder:

- Det handler ikke kun om elektrikerne og el-branchen, men også om Danmarks muligheder for at høste gevinsten af fremtidens teknologier, energioptimering og klimatilpasningen, siger Jørgen Juul Rasmussen.

Trepartsaftalen er indgået mellem regeringen, arbejdsgiverne og fagbevægelsen. Aftalen handler blandt andet om:

- Nemmere tilmelding og bedre vejledning

- Flere penge til godtgørelse ved uddannelse og til skolerne

- 95 millioner til lønmodtagere, der vil skifte spor på grund af nedslidning eller udsat job

- Særlig hjælp til at læse og skrive bedre

- Håndslag om at følge udviklingen mellem regering, arbejdsgivere og fagforeningerne

Se nærmere om aftalen hos LO HER 

Se nærmere om forventningerne, da tre-partsforhandlingerne startede HER