DEF: Vi skal passe på vores dagpengesystem

Brancheorganisationen Danske A-kasser har talt med elektrikerformand Jørgen Juul Rasmussen

– Det bedste er – trods al kritikken – at vi har et dagpengesystem og a-kasser i Danmark, der, sammen med nogle aktive fagforeninger, er med til at sikre, at folk kommer hurtigt i job igen. Men vi skal passe på systemet.

Skærmdump fra Danske A-kassers hjemmeside

Sådan siger Jørgen Juul Rasmussen, formand for Dansk El-Forbund (DEF), i en artikel, som netop er offentliggjort af Danske A-kasser, der er a-kassernes brancheorganisation. Som led i en rundtur til a-kasserne, som Danske A-kasser gennemfører i øjeblikket, er turen nu kommet til DEF’s a-kasse.

I fortsættelsen af det indledende citat udtrykker Jørgen Juul Rasmussen sin betænkelighed ved den aktuelle situation på området:

– Udviklingen i dagpengedækningen bekymrer os dybt. Vi er langt under 50 procents dækning af lønnen nu, og det betyder, at flere og flere af vores medlemmer begynder at overveje det, som de ikke må overveje. Nemlig om det kan betale sig at være medlem af en a-kasse. Vi ser endda, at nogle kun er medlemmer af fagforeningen og ikke af a-kassen.

– Og hvis sådan nogle som vores medlemmer med lav ledighed dropper a-kassen, så ryger solidariteten. Vi udbetaler jo ikke mange dagpenge – det meste ryger tilbage til staten. Og hvis det pludselig kun er dem med høj arbejdsløshed, som vil forsikre sig, så bliver det et dyrt system, og så bliver det ødelagt.

Læs hele interviewet med DEF-formanden her.