DEF-tilfredshed over bremset Radius-salg

– Vi skal passe på fællesskabet og det, vi har sammen, siger forbundsformanden i en kommentar til det aflyste salg

”Finansministeriet har nu til Ørsteds overraskelse meddelt, at der ikke længere er politisk opbakning til at fortsætte den strukturerede salgsproces.”

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Ørsted – det tidligere DONG – i forbindelse med annulleringen af salget af eldistributionsforretningen Radius, der har over en million kunder på Sjælland.

Screendump af PF fra Ørsted om anulleret salg

Ørsted fortæller selv i meddelelsen, at selskabet i sommeren igangsatte en struktureret salgsproces for den danske eldistributionsforretning, privatkunde-forretning for el og gas samt forretningen for udendørsbelysning. Men kritikere af en privatisering af elnettet for Ørsteds eksisterende kunder frygter, at en køber vil skrue priserne op for at øge sit afkast på investeringen, og Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti har meddelt, at de ikke kan støtte et salg. Staten ejer cirka halvdelen af Ørsted.

I Dansk El-Forbund er forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen ganske tilfreds med aflysningen af salget. I en kommentar siger han:

– Vi skal passe på fællesskabet og det, vi har sammen. El-forsyningen med Radius på Sjælland er nu sikret fortsat ordnede vilkår.

– Kunderne, medarbejderne og det danske samfund er tjent med, at el-priser, arbejdsvilkår og samfundsansvar ikke er noget, man bare sælger ud af og skaber unødvendig usikkerhed om. Når det gælder samfundets infrastruktur, for eksempel el-forsyningen, så er omtanke det samme som rettidig omhu.

Men måske er sidste ord endnu ikke sagt i sagen. I hvert fald hedder det i pressemeddelelsen fra Ørsted:

”Ørsteds ledelse vurderer fortsat, at det er i selskabets, aktionærernes og kundernes interesse, at eldistributionsforretningen, privatkunde-forretningen for el og gas samt forretningen for udendørsbelysning overgår til et nyt ejerskab. Ørsteds bestyrelse vil nu vurdere situationen og drøfte de næste skridt.”