DEF-støtte til hjælpearbejde i Ukraine

Dansk El-Forbund støtter gennem Dansk Folkehjælp hjælpearbejdet i Ukraine med 25.000 kroner

’Vi har brug for jeres hjælp’!

Sådan lød opfordringen fra den humanitære organisation Dansk Folkehjælp i en henvendelse til Dansk El-Forbund, som i første omgang støtter hjælpearbejdet i Ukraine med en donation på 25.000 kroner.

Dag for dag og time for time øges behovet for at hjælpe de mange ukrainske flygtninge, der er drevet på flugt af Ruslands brutale invasion. Pengene til Dansk Folkehjælp, som samarbejder med en række søsterorganisationer på tværs af Europa, skal blandt andet bruges til at modtage de flygtninge, som ankommer til for eksempel Ungarn, Slovakiet, Polen, Rumænien og Letland.

Hjælpearbejdet består i øjeblikket af modtagelse af flygtninge, hjælp til transport fra grænseområderne, uddeling af basal nødhjælp, hjælp til medicinsk behandling og drift af transitcentre på grænseovergangene. Flygtningestrømmene øges dag for dag, så Dansk Folkehjælp forventer at opjustere hjælpeindsatsen over den kommende tid, og organisationen har selv frigivet en million kroner af dens egen katastrofefond til hjælpearbejdet i Ukraine.    

Det er også muligt at støtte hjælpearbejdet hos Dansk Folkehjælp som privatperson - og intet beløb er for lille. Du kan give din støtte via dette link