DEF: Pensionsaftale er et plaster på et brækket ben

Politisk aftale om ny seniorpension giver ikke et mere retfærdigt pensionssystem for hverken slidte eller nedslidte, mener Dansk El-Forbund, som ser frem til, at et nyt folketing efter et valg tager fat på et samlet og mere retfærdigt pensionssystem

- Nu er der kommet et forlig mellem nogle partier om en ny seniorpension. Spørgsmålet er, om forliget giver os et mere retfærdigt pensionssystem for både de slidte og nedslidte. For mig tyder det på et klart nej.

Foto: Screenshot fra Beskæftigelsesministeriets hjemmeside. 

Sådan lyder kommentaren fra forbundsformand i Dansk El-Forbund Jørgen Juul Rasmussen til en politisk aftale om en ny seniorpension indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

- Det er nok en løsning for de allerede mest nedslidte, men vi er stadig langt fra en løsning for de slidte, der har brug for en løsning med rettigheder, hvis ikke de også skal ende som helt nedslidte i deres sidste år på arbejdsmarkedet. For de mange slidte, som der jo bliver flere af, jo højere pensionsalderen bliver, er det her som at sætte et plaster på et brækket ben. Det hjælper ikke, og det falder hurtigt af igen, udtaler Jørgen Juul Rasmussen.

- For mig ser det ud som om, at partierne bag aftalen ikke forstår alvoren i ønskerne om et mere retfærdigt pensionssystem. Enten mener man, at helt almindelige lønmodtagere fortjener nogle gode seniorår uden nedslidte skuldre, knæ og rygge, eller også har man et forfærdeligt gammeldags syn på, at lønmodtagere med fysisk arbejde, det er sådan nogle, der bare skal pukle til de segner. I Dansk El-Forbund ser vi frem til, at et nyt folketing efter et valg straks tager fat på et samlet og mere retfærdigt pensionssystem - og vi medvirker gerne, så det kan komme på plads inden alt for længe og ikke skal vente til 2040.