DEF kræver bedre arbejdsmiljø

Debatindlæg fra to forbundssekretærer udtrykker forventninger til fremskridt under kommende regering

En ny regering er i støbeskeen, og forventningerne er store på en lang række områder. Det gælder ikke mindst arbejdsmiljøområdet, hvor forbundssekretærerne Lars B. Sørensen og Lene Christiansen fra Dansk El-Forbund (DEF) i dag i et debatindlæg på webmediet ’a4 arbejdsmiljø’ gør det klart, at forbundet ser frem til flere midler og bedre muligheder i indsatsen.

Skærmdump af debatindlæg i a4 arbejdsmiljø

Om Arbejdstilsynet skriver de to forbundssekretærer blandt andet:

”Vi håber, at Arbejdstilsynet nu får stabilitet over en længere periode i stedet for den usikkerhed, der har været de seneste år, med spring fra tue til tue, fra finanslov til finanslov. Det er forudsætningen for, at Arbejdstilsynet kan drive en langsigtet strategi med målrettede indsatser, hvor tilsyn og konsekvens sættes i højsædet.”

Lars B. Sørensen og Lene Christiansen konstaterer på den baggrund, at DEF ”ser optimistisk frem til flere midler og bedre muligheder for at styrke arbejdsmiljøet.”

I debatindlægget beskrives de forhold, mange elektrikere oplever på arbejdspladserne, hvor der oven i de spændende opgaver også findes blandt andet fare for ulykker, risiko for nedslidning og udsættelse for asbest. Dertil kommer også forhold som manglende velfærdsforanstaltninger:

”Mens de fleste tager adgang til spiseplads, toilet og bad for givet, så er disse velfærdsforanstaltninger ikke let tilgængelige for vores kolleger, der udfører meget arbejde rundt i landet fra deres firmabiler. I dag er det ikke i fokus hos Arbejdstilsynet.”

Indlægget sluttes af med en opfordring og en forventning til den kommende regering:

”Der er nok at tage fat på. For os er målet ret simpelt, vi vil gerne være længe på arbejdsmarkedet uden skader og nedslidning. Naturligvis regner vi med, at arbejdsmarkedets parter bliver inddraget i forhandlingerne om et bedre arbejdsmiljø og ordnede forhold på arbejdspladserne.”

Læs hele Lars B. Sørensen og Lene Christiansens indlæg her.