DEF: Klimarapport mangler fokus på det el-tekniske område

Klimarådet peger på energieffektivitet og elektrificering men mangler fokus på medarbejderne og virksomhederne på det el-tekniske område, mener Dansk El-Forbund

Klimarådet har præsenteret sin nye rapport om Danmarks grønne omstilling frem mod 2030.

Dansk El-Forbund (DEF) roser Klimarådet for at lægge vægt på vigtigheden i elektrificering og
energieffektivitet, men kritiserer samtidig, at der ikke fokuseres på at få virksomheder og medarbejdere på det el-tekniske område hurtigere i gang.

- Den grønne omstilling handler både om mere grøn energi, og om at Danmark skal rykke helt i front med energieffektive bygninger og moderne industrivirksomheder, hvor den grønne omstilling ikke kun handler om tættere vinduer og mere isolering, men også om et grønnere og mere effektivt strømforbrug. Den grønneste energi er nu en gang den, vi ikke bruger, siger forbundsformand i DEF Jørgen Juul Rasmussen.

I den grønne omstilling er virksomhederne og medarbejderne på det el-tekniske område af afgørende betydning. Her peger næstformand Benny Yssing på vigtigheden i, at bedre planlægning også vil give bedre muligheder for at virksomheder og medarbejdere kommer i gang med efteruddannelse og de konkrete opgaver.

- Vi ved godt, hvad der skal til for at medarbejderne på det el-tekniske område, altså vores medlemmer, kan give den gas med omstillingen. Vi er klar til at få den nødvendige efteruddannelse i gang, men det kræver mere planlægning fra myndighedernes side. Klimarådet efterlyser en mere detaljeret planlægning af omstillingen, og det stiller vi os bag. Det er nemlig forudsætningen for at komme videre. Jeg er grundlæggende optimist, men det er nu vi skal i gang, så det el-tekniske område kan sikre energieffektiviteten og en ordentlig elektrificering. Vi må simpelthen ikke komme for sent i gang.