DEF klæder medlemmerne på til nye standarder

Et helt nyt AMU-kursus, informationsmøder over hele landet og fyraftensmøder i DEF’s lokalafdelinger. De kommende måneder giver rig mulighed for, at landets elektrikere kan forberede sig på den nye installationsbekendtgørelse, som træder i kraft i 2017

Den 1. juli 2017 træder den nye installationsbekendtgørelse i kraft, som erstatter den nuværende stærkstrømsbekendtgørelse. Der vil være en overgangsperiode på to år, hvilket betyder, at virksomheder fra sommer kan arbejde efter den nye bekendtgørelse - og senest i 2019 skal alle arbejde efter den nye bekendtgørelse.

Dansk El-Forbund (DEF) har fulgt hele processen omkring den nye installationsbekendtgørelse, ligesom forbundet har påvirket lovgivningsarbejdet med høringsvar. I den kommende tid vil DEF også arbejde for at klæde medlemmerne på, så elektrikerne er forberedt på den nye virkelighed i el-branchen.

AMU-kursus

Det sker for eksempel med et helt nyt AMU-introduktionskursus, som DEF står bag i samarbejde med installatørerne i TEKNIQ. Her får deltagerne et grundigt indblik i indhold og struktur i den nye elsikkerhedslov og lærer derigennem selvstændigt at anvende lovgivningen i sammenhæng med dimensionering og udførelse af elinstallationer. Kurset varer 1 dag og afholdes på samtlige erhvervsskoler, der udbyder hovedforløbet til elektrikeruddannelsen. Kurset udbydes i september og oktober i hele landet. Du kan se hvor og hvornår og læse mere om kurset HER.

Info-møder

Derud over afholder Sikkerhedsstyrelsen og TEKNIQ henover efteråret 12 informationsmøder over hele landet.

Også i DEF’s lokalafdelinger bliver der i løbet af efteråret afholdt temaaftener om, hvad den nye installationsbekendtgørelse betyder for elektrikernes hverdag. Du kan se tid og sted og tilmelde dig på def.dk under fanen ’arrangementer’. Også i fagbladet Elektrikeren vil der være artikler og informationer om den nye lovgivning og konsekvenserne for elektrikernes arbejde.

Du kan læse mere om den nye installationsbekendtgørelse på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside sik.dk