DEF glæder sig over endnu et OK18-forlig

- Det var et godt resultat forleden, og det er godt, at der er indgået et nyt forlig i dag, udtaler næstformand i Dansk El-Forbund, efter at der er indgået OK18-forlig på det kommunale område

På store bededag den 27. april blev der indgået endnu et forlig i overenskomstforhandlingerne – OK18 – på det offentlige område. Mens der onsdag d. 25. april blev indgået overenskomstforlig for en del ansatte i regionerne - heriblandt medlemmer af Dansk El-Forbund – er der fredag indgået et stort forlig på det kommunale område. Dermed står omkring en halv million ansatte – inklusive elektrikere - i landets kommuner til at få ny overenskomst. Med aftalen følger det kommunale område i hælene på onsdagens gennembrudsforlig for regionerne.

I Dansk El-Forbund glæder næstformand Jens-Olav Pedersen sig over OK18-forliget:

- Det er rigtig godt, at der nu er indgået en aftale på det kommunale område. Det var et godt resultat forleden, og det er et godt, at der er indgået et nyt forlig i dag, lyder det fra en tilfreds næstformand.   

Jens-Olav Pedersen håber på, at resultatet nu kan hjælpe en aftale på statens område på vej.

Dansk El-Forbund går inden længe i gang med de såkaldte organisationsforhandlinger, der udmønter aftalen på håndværkerområdet. De vil finde sted indenfor en frist, der fastsættes af forligsmanden.

Dansk El-Forbunds hovedbestyrelse samles, som beskrevet onsdag d. 25. april, til et møde den 2. maj for at gøre status over overenskomstforhandlingerne indtil da.