DEF giver gode råd om efterlønsbidrag

En stor beslutning: Skattefri udbetaling af efterlønsbidraget?

Som tidligere omtalt har et folketingsflertal nu åbnet for, at medlemmerne af efterlønsordningen kan få bidraget udbetalt. I den forbindelse lyder rådet fra Dansk El-Forbund: Tænk dig om.

A-kasse screen

Medlemmerne har nu mulighed for at forlade efterlønsordningen og få efterlønsbidraget udbetalt skattefrit. Men man kan også vælge at fortsætte i efterlønsordningen, med de fordele det giver.

Det er en vigtig økonomisk beslutning. Dansk El-Forbund har i den forbindelse tre gode råd til medlemmerne:

  • Tag dig tid til overvejelserne. Vælger du at træde ud af efterlønsordningen, så skal du senest søge om det den 30. juni 2018
  • Tænk dig grundigt om. Det har konsekvenser, hvis du forlader efterlønsordningen. Mange vil fortsat have en økonomisk fordel at forblive i efterlønsordningen
  • Du er velkommen til at kontakte A-kassen for råd og vejledning. Du kan også læse nedenfor, hvor vi svarer på en del af de spørgsmål, mange stiller om denne beslutning.

Man kan læse en udførlig vedledning fra a-kassen her.

Podcast

Der er også mulighed for helt konkret at høre, hvad a-kassernes samarbejdsorganisation Danske A-kasser har at sige til muligheden for at hæve efterlønsbidraget. Danske A-kasser er hoppet med på podcastbølgen og lancerer nu sin egen podcast med navnet ”Kassetænkning”, og indtil nu er der lavet to episoder.

Den ene af disse episoder har titlen ’Farvel til efterlønnen?’, og spørgsmål, der behandles, er: Er det et godt tilbud? Hvad bør man overveje, inden man siger farvel til efterlønnen? Og hvad betyder det for selve efterlønsordningens fremtid?

Find podcasten her.