DEF: En god aftale for arbejdsmiljøet

Glæde i Dansk El-Forbund over bred politisk aftale, som sikrer Arbejdstilsynet 460 millioner kroner frem mod 2022. – Nu må vi håbe, at det ikke kun er valgflæsk, fordi der er et folketingsvalg lige om hjørnet, lyder det fra næstformand Jens-Olav Pedersen

- Arbejdstilsynet er blevet beskåret igen og igen under denne regering, så vi er selvfølgelig glade for, at der nu bliver rettet lidt op på det. Et godt arbejdsmiljø er afgørende for lønmodtagerne og det danske arbejdsmarked og velfærdssamfund. Nu må vi håbe, at det ikke kun er ’valgflæsk’, fordi der er et folketingsvalg lige om hjørnet, og at man har brug for at vise vælgerne, at man gør noget på området.

Foto: Screendump fra Beskæftigelsesministeriets hjemmeside. 

Sådan lyder kommentaren fra næstformand i Dansk El-Forbund Jens-Olav Pedersen til en ny politisk aftale om styrkelse af arbejdsmiljøet. Aftalen, der er indgået af alle Folketingets partier minus Enhedslisten, styrker arbejdsmiljøet med 460 millioner kroner frem mod 2022 og indebærer blandt andet en styrkelse af Arbejdstilsynets indsats for ordnede forhold. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse

Aftalen, der tager udgangspunkt i de anbefalinger, som et ekspertudvalg for arbejdsmiljø præsenterede i september sidste år, indebærer også, at Arbejdstilsynets tilsyn i højere grad målrettes de virksomheder, der har størst risiko for arbejdsmiljøproblemer. Partierne er også enige om at skærpe bøderne og sanktionerne over for de virksomheder, som begår alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøloven - og at styrke kontrollen med udenlandske virksomheder. 

- Det er en god aftale for arbejdsmiljøet. Og så er vi meget positive ved, at der er nogle i forligskredsen, der siger, at hvis de kommer til magten efter folketingsvalget, så er det her kun en begyndelse. De tilkendegivelser ser vi meget positivt på, efter at man i så mange år har lavet drastiske besparelser på Arbejdstilsynet, lyder kommentaren fra næstformand Jens-Olav Pedersen.