DEF deltager i kamp for bedre velfærd

Dansk El-Forbund er gået sammen med en lang række andre faglige organisationer i initiativet Danmark for Velfærd. Hovedkravet er klart: Velfærden skal genoprettes

En række af fagbevægelsens toneangivende forbund, heriblandt Dansk El-Forbund (DEF), er gået sammen for at styrke kampen mod ulighed. Det sker med initiativet Danmark for Velfærd. Kravet fra fagbevægelsen er, at velfærden skal genoprettes, og hensigten med den fælles indsats er at give en ny og kraftigere stemme til ønsket om genopretning af den danske velfærd - og sige klart nej til en stigende ulighed og regeringens aktuelle planer om milliard-skattelettelser, som ifølge forbundene vil øge skævheden kraftigt i Danmark.

Ud over DEF deltager blandt andre 3F, HK, FOA, Blik- og Rørarbejderforbundet, Malerforbundet, Danmarks Lærerforening, BUPL, Dansk Socialrådgiverforening, Dansk Magisterforening, Dansk Sygeplejeråd, PROSA og LO’s sektioner i landets store byer. På onsdag d. 4. oktober er der indkaldt til stormøde for tillidsfolk i Odense, hvor arrangørerne gør plads til 3.000 deltagere. Mødet er timet til dagen efter statsministerens åbningstale i Folketinget.

- Hvis ikke vi i fagbevægelsen træder op mod en pil-skæv udvikling, hvem gør det så, spørger formand for LO Hovedstaden Per Olsen i en pressemeddelelse. Han er en af initiativtagerne bag den landsdækkende indsats og har tidligere været formand i DEF’s afdeling København.   

- Vi går rundt og bilder hinanden ind, at vi har verdens bedste velfærdssystem, men maskerne er måske blevet lidt større, end vi tænker over i dagligdagen. Vi har set folk, der af deres læge bliver anbefalet førtidspension, men kommer på trivielle forløb i fire-fem år. For mange af vores medlemmer oplever, at det system, der skulle samle dem op, ikke er så godt, som det burde være, fortsætter Per Olsen.

Ud over stormødet i Odense har Danmark for Velfærd oprettet en underskriftindsamling under parolen ’Stop besparelser – Vi vælger velfærd’. Knap 60.000 personer har indtil videre skrevet under.  

Du kan læse mere om Danmark for Velfærd på Facebook.

Du kan læse mere om indsatsen og støtte velfærdsinitiativets underskriftindsamling HER.