DEF: Aflysning af besparelser bør følges op

Færre besparelser på erhvervsskolerne: Godt, men ikke nok, mener Dansk El-Forbund

Dansk Folkeparti og regeringen har nu besluttet at stoppe de årlige besparelser på erhvervsskolerne. Det såkaldte omprioriteringsbidrag på to procent hvert år siden 2016 er fjernet fra skolernes budgetter.

Omprioriteringsbidrag PM fra Finansministeriet om aftale

Besparelserne på skolerne og manglen på kvalitet blev senest kritiseret på sidste uges kongres i Dansk El-Forbund, og LO har beregnet, at efter aftalen mellem Dansk Folkeparti og regeringen mangler der yderligere en halv milliard kroner, før erhvervsskolerne har et passende økonomisk niveau.

Formanden for Dansk El-Forbund Jørgen Juul Rasmussen siger:

– Det er godt, men ikke nok, når Dansk Folkeparti og regeringen nu stopper de årlige besparelser på to procent på erhvervsskolerne. Men faktisk aftalte vi allerede en forbedring af skolernes økonomi i forbindelse med trepartsaftalen i efteråret 2017. Desværre er der gjort alvorligt indhug i skolernes økonomi i 2016 og 2017.

– Vi har derfor brug for, at Folketingets partier også sikrer midlerne til et rigtigt kvalitetsløft. Det fortjener lærlingene, lærerne og de virksomheder, der skal ansætte fremtidens faglærte.

Benny Yssing, nyvalgt næstformand, har gennem en årrække arbejdet med udviklingen af elektrikeruddannelsen og siger på den baggrund:

– Det er alvor, når vi taler om behovet for et kvalitetsløft. Erhvervsskolerne har ikke kun brug for ro om budgetterne, der skal også være råd til udvikling. Skolerne kan ikke nøjes med at stå stille, når teknologien og virksomheden bevæger sig.

– Lærerne har brug tid til at følge den teknologiske udvikling, og skolerne har brug for mere moderne undervisningsmaterialer. Vi taler om kompetencerne hos de nye faglærte, lad os dog nu få gang i investeringerne.

Aftalen kan hentes her på Finansministeriets hjemmeside.