Danmarks dygtigste elektrikerlærling er fundet

Nikolaj Sinding Nielsen fra Elfirmaet PHL i Søborg kan efter weekendens sejr ved DM i Skills 2018 kalde sig for Danmarks dygtigste elektrikerlærling

Den 20-årige elektrikerlærling Nikolaj Sinding Nielsen, der står i lære hos Elfirmaet PHL i Søborg, sikrede sig i weekenden titlen som Danmark dygtigste unge elektriker, da han tog sejren ved DM i Skills 2018.

Nikolaj Sinding Nielsen (nr. 2 fra venstre) vandt DM i Skills 2018 i elektrikernes konkurrence

Efter tre intense finale-dage kunne den unge elektriker lade sig hylde af statsminister Lars Løkke Rasmussen og tusindvis af gæster på scenen i MCH Herning, hvor DM i Skills – også kaldet Danmarksmesterskaberne i erhvervsuddannelser – løb af stablen i dagene 18.-20. januar. Omkring 48.000 besøgende lagde vejen forbi mesterskaberne, som har fundet sted siden 2011. Igen i år blev der slået rekord med i alt 61 tilmeldte fag - 42 konkurrencefag og 19 demonstrationsfag.

Arbejdsmiljøpris

Sikkerhed og arbejdsmiljø var som altid på dagsordenen til DM i Skills. Den af de fem el-finalister, der var den bedste til at tænke arbejdsmiljø ind i arbejdet med sin installation, blev også Nikolaj Sinding Nielsen, som modtog Arbejdsmiljøprisen, der blev uddelt af BAR Bygge & Anlæg.

Nikolaj Sinding Nielsen, der har gået på TEC (Technical Education Copenhagen) på Frederiksberg, blev søndag aften interviewet til TV 2 Lorrys 19.30-nyheder. Du kan se indslaget herunder ved at klikke på billedet: