Coronavirus

Se hvad du skal gøre, hvis din hverdag bliver påvirket af coronavirussen.

Danmark er i en alvorlig situation på grund af coronavirus. Det påvirker også medlemmerne og ansatte i Dansk El-Forbund. Vi må stå sammen. Vi er overbeviste om, at Folketinget, regeringen, virksomhederne og fagbevægelsen kommer til at finde fælles og retfærdige løsninger. Vi vil i hvert fald gøre vores.

Hold dig opdateret her på siden

Du vil sikkert, som mange andre kolleger, have spørgsmål. I de næste dage og uger kommer der formodentlig flere meddelelser om, hvordan du skal forholde dig. Hold dig orienteret og opdateret her på siden.

Få svar på de oftest stillede spørgsmål angående:
A-kasse
Fagforening
Nedsat kontingent under ledighed og sygdom

Er du på dagpenge eller på sygedagpenge, så er du omfattet af forbundets reduktionsordning. Reduktionsordningen sikrer dig nedsat kontingent under ledighed og sygdom.

Det betyder, at alle ledige/sygdomsramte kun betaler kr. 157 i fagligt kontingent om måneden. Dette er inkl. gruppelivsordning og heltidsulykkesforsikring. A-kasse-kontingentet skal dog fortsat betales, det er på kr. 514 ekskl. efterløn.

Den solidariske ordning reducerer den lediges/sygdomsramte kontingent til forbund og afdeling med 70%. Reduktion i kontingentet gives bagudrettet, og styres automatisk af forbundets medlemssystem.

Se mere her:

Arbejdsmiljø

Få Arbejdstilsynets svar på spørgsmål om arbejdsforhold under coronakrisen:

 

Ny app: ForeBYG smitte

For elektrikerne på landets byggepladser er der nu hjælp at hente til at undgå smittespredning under corona-epidemien. En ny app giver råd og vejledning til hensynsfuld adfærd i de konkrete arbejdssituationer på en byggeplads.

Rambøll står bag appen, ForeBYG Smitte. Hent den her: 

Efter- og videreuddannelse


 

Kontakt os via telefon eller Mit DEF

For at følge myndighederne anvisninger holder vi lukket for fysisk kontakt i forbund og afdelinger. Vi appellerer derfor til, at du kontakter os via telefon eller via medlemsplatformen Mit DEF. Vi håber på din forståelse, hvis der skulle være lidt længere svartider end normalt. 

Nyheder fra DEF vedr. coronavirus