Campingpladser skal øge el-sikkerhed

Sikkerhedsstyrelsen tager på kontrolbesøg i løbet af foråret

Campingtiden står for døren og er nogle steder så småt begyndt. Samtidig lurer en sæsonbestemt fare for at få elektrisk stød: I 2018 havde kun 19 ud af 176 tilsynsbesøgte campingpladser helt styr på elinstallationerne.

Camping - Skærmdump fra Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Om det fortsat står lige så slemt til vil vise sig i løbet af dette forår, hvor Sikkerhedsstyrelsen igen tjekker campingpladserne. De fleste af disse kontrolbesøg er genbesøg på pladser, der også fik besøg sidste år.

Hvis der ikke er fulgt op på påbud fra sidste år, risikerer pladserne at blive politianmeldt, fortæller styrelsen på sin hjemmeside. Her fremgår det også, at der særligt var problemer med de standere, der forsyner campingvognene med strøm – blandt andet i form af defekte fejlstrømsafbrydere. Desuden var der ødelagt materiel.

Det er ejerne af campingpladserne, der har ansvaret for installationerne på pladsen, mens ejerne har ansvaret for installationer inde i campingvognene. Ved forårets besøg vil de tilsynsførende vil blandt andet kigge på fejlstrømsafbrydere og dele af installationerne.