Brug fem minutter på et pensionstjek

Ved du, hvad du får udbetalt om måneden, når du går på pension?

Har du udsigt til at få den pension, du forestiller dig, når du går på pension? Og hvordan ser det ud, hvis du indbetaler lidt ekstra hver måned eller venter et år med at trække dig tilbage?

tjek pension

Det kan du få svar på ved at logge ind på pension.dk og tage et pensionstjek. Her kan du også hente oplysninger om din folkepension og eventuelle andre pensionsopsparinger via PensionsInfo.

Er du ung?

Det kan både være relevant at tjekke pensionen, hvis du er ung, eller hvis du nærmer dig pensionsalderen. Er du ung, kan pensionstjekket for eksempel være en god anledning til at tjekke, om din opsparing matcher dine forventninger, og om det kunne være en idé at spare lidt ekstra op.

Er du ældre?

Nærmer du dig pensionsalderen, er det måske mere relevant at overveje, hvordan du får pensionspengene udbetalt, når du går på pension. Din pensionsordning i PensionDanmark består af en ratepension, en livsvarig pension og evt. også en aldersopsparing (kapitalpension).

Men du behøver ikke at igangsætte alle dine pensionsudbetalinger med det samme. For eksempel kan du vælge at få udbetalt den livsvarige pension og ratepensionen på forskellige tidspunkter.

Bestem selv

Du kan selv være med til at bestemme, hvordan din pension skal skrues sammen. Og med pensionstjekket har du et godt udgangspunkt for at træffe dine valg.

Tjek din pension på pension.dk/beregn. Og husk, at du altid er velkommen til at ringe til PensionDanmarks medlemsrådgivning på 7012 1330 alle hverdage kl. 8-21.