Brug for en elektriker? Jamen, så ring da …

Kun få arbejdsgivere henvender sig til fagforening og a-kasse, når de har brug for en ny medarbejder

Elektrikerne ligger højt på listen over faggrupper, hvor arbejdsgivere i foråret 2018 forgæves har søgt arbejdskraft. Det fremgår af et svar fra beskæftigelsesministeren til Folketingets Beskæftigelsesudvalg og Leif Lahn Jensen fra Socialdemokratiet.

forgæves-liste

På listen over forgæves rekrutteringer ligger elektrikerne nummer tre. Der er blevet rekrutteret forgæves til 681 stillinger, og der har samtidig været 378 personer med denne stillingsbetegnelse, som har været ledige i mere end tre måneder.

Men samtidig viser et andet svar afgivet samme sted, at virksomhederne tilsyneladende ikke ønsker at søge der, hvor man kender de arbejdsløse elektrikere – nemlig i a-kassen og fagforeningen.

Otte ud af 100

Cirka tre ud af fire virksomheder har enten slået stillingen op på Jobnet, haft kontakt til et jobcenter eller haft kontakt til en a-kasse/faglig organisation. Men det sidste er kun sket i meget begrænset omfang.

Det fremgår af svaret fra ministeren, at i cirka otte procent af rekrutteringsforløbene, hvor virksomhederne har haft forgæves rekrutteringsforsøg, tog virksomheden kontakt til en a-kasse/fagforening. Tallet kan muligvis dække over, at søgningen ikke har været forgæves, hvis henvendelsen er sket til en a-kasse/fagforening.

Det fremgår heller ikke hvilke fagområder/brancher, der har søgt de forskellige steder. Men hvis det er et udtryk for fordelingen af henvendelser/forsøg generelt, viser det, at der fortsat er masser af håb for de virksomheder, der mangler arbejdskraft.

Vi bider ikke

– Det er da helt hen i skoven, hvis de ikke bruger a-kassen og fagforeningen. Så ring da til os. Vi bider ikke, siger næstformand i Dansk El-Forbund Jan Jensen.

– Det er os, der kender de arbejdsløse medlemmer og deres kvalifikationer. Og vi er mere end villige til at hjælpe dem i arbejde. Og de 378, der nævnes i tabellen fra ministeriet, står ikke hos os – vi har ikke så mange, der har været arbejdsløse så længe. Så det er også elektrikere, der står i andre a-kasser, siger han.

En dagsfrisk opgørelse (se herunder) viser, at der på Jobnet pt. er lidt over 600 annoncer efter personer, der på en eller anden måde matcher ’elektriker’. Nogle af disse stillinger må formodes at blive besat med jobskifte.

– Men alt i alt er det ikke flere, end at vi kan besætte dem med vores arbejdsløse medlemmer og vores elever i skolepraktik. Der er altså ingen grund til at ringe efter en kineser, siger Jan Jensen.

rekruttering - hvor?

jobopslag