Bornholm har ingen arbejdsløse elektrikere

Elektrikernes arbejdsløshed er stabilt lav og faldt endda lidt fra august til september

Elektrikernes arbejdsløshed er stabilt lav og faldt endda lidt fra august til september

Et stort, rundt nul: Dette arbejdsløshedstal for september kan man glæde sig over i Dansk El-Forbunds afdeling Bornholm.

Afdelingen præsterede også nullet i februar, men dengang havde en enkelt undervejs været berørt af arbejdsløshed – muligvis i forbindelse med et jobskifte. Denne gang er nullet helt rent: Igen arbejdsløse, ingen berørte i løbet af måneden.

Afdelinger med lave tal

Den samlede arbejdsløshed i El-fagets a-kasse lå i september på 1,22 procent, fremgår det af den seneste statistik. Det er et lille fald siden august, hvor tallet var 1,3. I september sidste år var tallet 1,52.

Elektrikernes arbejdsløshedstal er også stabilt lave. Procenten har været under to siden juli 2015.

Øvrige afdelinger, der kan glæde sig over særligt flotte tal, er Midtjylland med 0,77 procent i september – afdelingen har ligget under en procent siden maj – Østjylland og Vestsjælland, der begge har 0,9 procent og København med 0,98 procent. Lillebælt har lige præcis sneget sig over procenten med 1,04.

Afdeling Storstrøm havde længe relativt høje tal i forhold til de øvrige afdelinger – for eksempel 3,12 for et år siden – men nu har afdelingen siden maj haft under to procent arbejdsløse. Det seneste tal for september er 1,34 procent.

Pænt fordelt

Den høje beskæftigelse er altså pænt fordelt geografisk. Det samme gælder fordelingen på aldersgrupper.

De 20-24-årige har 2,11 procent arbejdsløse – alle øvrige grupper har under to procent. Alle i aldersgrupperne 35-49 år har en arbejdsløshedsprocent under én procent. De 50-54-årige er med 1,01 procent ganske tæt på.