BFA har ’bygget’ et asbesthus

Asbest er farligt og findes stadig i byggeriet – og ny hjemmeside hjælper med at finde frem til materialet

asbesthuset.dk

BFA for Bygge & Anlæg (tidligere BAR) har opført et asbesthus. Dog er det et hus af den gode slags: Huset er digitalt og skal hjælpe håndværkere og andre med at undgå kontakten med det livsfarlige materiale.

Asbest er farligt – og findes stadig i byggeriet. Sådan lyder det fra BFA for Bygge & Anlæg i en orientering om den nye hjemmeside, der naturligt nok har fået navnet ’asbest-huset.dk’.

Asbest har været forbudt i mere end 30 år og må ikke må benyttes længere. Men alle faggrupper indenfor bygge- og anlægsbranchen, og herunder ikke mindst elektrikerne, risikere stadig at støde på asbest.

Materialet har været brugt i meget stort omfang, og derfor dukker det fortsat jævnligt op i forbindelse med branchefolkenes arbejde. Man har altså risiko for at blive udsat for det farlige asbeststøv i forbindelse med vedligeholdelse, ombygning eller nedrivning af ældre bygninger og bygningsdele.

Derfor har BFA for Bygge & Anlæg lavet Asbesthuset. Her kan man ganske få klik få svar på:

  • Hvor findes der asbest?
  • Hvordan ser asbest ud?
  • Hvornår man skal være opmærksom på, at der måske kan være asbest?
  • Hvilke sikkerhedsforanstaltninger skal man tage, når man støder på asbest?

Siden er særdeles brugervenligt bygget op. Man klikker på et område, hvor asbesten kan forekomme, og straks ruller et ’gardin’ med fyldig information og vejledning ned.

For nylig blev der også nedsat en arbejdsgruppe, som skal sikre et fortsat fokus på og viden om asbestfarer. Gruppen har deltagelse af såvel myndigheder som fagforbund.