Barsel

Som kvinde og medlem af Dansk El-Forbund kan du ikke bare se frem til en uvurderlig tid med dit nyfødte barn, når du går på barsel. Du kan også glæde dig over, at pensionsopsparingen ikke står stille i perioden, men tværtimod løftes mærkbart.

Få de vigtigste regler for udbetaling af barseldagpenge samt ret til frihed i forbindelse med barsel/forældreorlov.

Det viser nye beregninger, som PensionDanmark har foretaget i anledning af den internationale konference om kvinders vilkår ’Women Deliver’, der fandt sted i København.

Forbundet har udarbejdet en pjece, hvor du får de vigtigste regler for udbetaling af barseldagpenge samt ret til frihed i forbindelse med barsel/forældreorlov.

Se pjecen Værd at vide om barsel, som du finder link til her på siden.

Pensionsbidrag

På de fleste DA/LO-områder – herunder også Dansk El-Forbunds – har kvinder på barsel ret til pensionsbidrag på 2.040 kr. pr. måned under de første 14 ugers barselsorlov. Og PensionDanmarks beregninger viser, at hvis en kvinde får to børn i den typiske alder (omkring de 30 år), så betyder pensionsbidraget under barsel, at hendes opsparing vil være knap 30.000 kr. større (2016-kroner), når hun går på pension, end hvis hun ikke havde haft pensionsbidrag under barsel.

- Tidligere betød barselsorlov, at kvinder kom bagud med deres pensionsopsparing. Det er ikke længere tilfældet. I dag har alle overenskomster med pension i PensionDanmark bestemmelser, som giver kvinder på barsel fuld indbetaling af pensionsbidrag. Og som vores nye beregninger viser, gør det i den grad en forskel for kvinderne, siger adm. direktør i PensionDanmark Torben Möger Pedersen.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i 1. kvartal i år blev født 14.455 børn herhjemme. Det er 7 pct. flere fødsler end samme periode sidste år.