Arbejdstilsynet reagerer igen på el-området

Omfanget af og reaktioner ved tilsynsbesøg tæt på normale tilstande

Efter nogle måneders corona-underdrejning besøger Arbejdstilsynet (AT) igen elektrikernes arbejdspladser. Og omfanget af reaktionerne er steget markant i forhold til de forudgående måneder.

AT-reaktioner 06-20

I alt blev der i juni afgivet 25 reaktioner på området ’elinstallation’. Tre af disse reaktioner var forbud, mens 19 var strakspåbud. Langt de fleste reaktioner blev givet i forbindelse med risiko for ulykker (se tabellen øverst).

Tallene ser dermed ud til at nærme sig det ’normale’, efter at marts, april og maj samlet bød på henholdsvis ni, 14 og ni reaktioner. Det ’normale’ ser så desværre også ud til at gælde sikkerhedssituationen på arbejdspladserne.

I 2019 gik området i høj grad ram forbi med kun otte reaktioner i juni, men i juni 2018 var tallene stort set de samme som i år: Samlet 25 reaktioner, hvoraf 12 var strakspåbud og to var forbud (se tabellen nederst).

I slutningen af maj lød udmeldingen fra AT, at myndigheden fra 8. juni igen ville være på fuldt blus efter nedlukningen. Det ser ud til at have holdt stik på el-området.

AT-reaktioner 06-18