Arbejdsmiljørepræsentant – nu på YouTube

Byggeriets Arbejdsmiljøbus har lavet en film om et vigtigt emne

Arbejdsmiljørepræsentanten er en vigtig del af indsatsen for sikre og sunde arbejdspladser, men på arbejdspladserne kniber det nogle gange med at få opmærksomhed på denne indsats. Det forsøger Byggeriets Arbejdsmiljøbus (Bam-bus) nu at rette op på med en ny film, som konsulenttjenesten netop har udsendt på YouTube.

AMR-BAM-BUS youtube

Filmen er en relativt kort sag på cirka ni minutter. På den tid møder seeren både arbejdsmiljørepræsentanter og virksomhedsejere, der fortæller om deres syn på betydningen af at have en kyndig ambassadør for arbejdsmiljøet i firmaet.

Desuden gennemgår filmen nogle væsentlige regler, og den orienterer også om, hvor AMR kan få hjælp og støtte. Endvidere optræder Bam-bus selv med kommentarer.

Bam-bus er en mobil konsulenttjeneste, som gennem besøg på byggepladser og i byggevirksomheder – og altså også på YouTube – formidler god arbejdsmiljøpraksis til virksomhederne og deres ansatte. Formidlingen sker også via en hjemmeside, som i øvrigt netop er blevet relanceret.

Tjenesten fortæller om sig selv, at ”vi er hverken en kontrolmyndighed, kommerciel arbejdsmiljørådgiver eller kursusudbyder, men de tilsluttede organisationers egen formidlingsvirksomhed om arbejdsmiljø.” En af de tilsluttede organisationer er Dansk El-Forbund.