Arbejdsløsheden fortsætter nedad

Den lave ledighed blev endnu lavere i december

2017 sluttede med endnu en flot statistik fra Dansk El-Forbunds a-kasse: I december fik arbejdsløshedsprocenten endnu et nøk nedad, og året sluttede med et pænt, lige tal: 1,0 procent.

Bornholm a-statistik

Tallet er – igen – det laveste siden starten på finanskrisen i 2008. Den seneste statistik fortæller, at tallet i november efter de sidste justeringer endte på 1,06 – det samme som i oktober.

Afdeling Bornholm fortsætter sin flotte statistik og er nu nærmest inde i en stime: For fjerde måned i træk kan ø-afdelingen juble over et rundt nul. I alt otte af de 11 afdelinger ligger nu under en enkelt procent.

Den høje beskæftigelse kommer generelt alle aldersgrupper til gode, men med små forskydninger. Alle aldersgrupper mellem 30 og 54 år ligger nu under en enkelt procent.

Lavest ligger aldersgruppen 40-44 år med 0,29 procent. Højest ligger traditionen tro de unge mellem 20 og 24 år. Her er tallet 1,48 procent.

I tabellen øverst her på siden ses den imponerende statistik fra afdeling Bornholm – her gælder den øverste linje for januar 2018 ikke, da måneden jo endnu ikke er opgjort. Tabellen herunder viser december-tallene med arbejdsløshedens fordeling på aldersgrupper.

a-statistik dec 18