Arbejdsløsheden fortsætter med at falde

Næsten en procent færre ledige medlemmer i Dansk El-Forbunds a-kasse på en måned

diagram a-tal 11.06.20

Ugen startede med gode nyheder, og nu er der endnu én fra Dansk El-Forbunds a-kasse (EAK): Arbejdsløsheden fortsætter med at falde.

Procenten var i går onsdag 4,62 svarende til 952 medlemmer, der havde meldt sig ledige. Faldet er dermed på næsten en procent, siden den toppede i dagene 4. og 5. maj. Her blev 1.140 registreret som arbejdsløse, og procenten var 5,53.

De daglige opgørelser her under corona-krisen skal tages med et vist forbehold. For eksempel er de ikke opgjort i ’fuldtidsarbejdsløse’ over en periode, sådan som det sker i de mere statistisk sikre månedlige opgørelser.

Når de ledige EAK-medlemmer over en periode omregnes til ’fuldtidsledige’, vil tallet være mindre. Ikke desto mindre giver de løbende opgørelser et øjebliksbillede af udviklingen i den aktuelle situation.

Og selv om arbejdsløsheden falder, er den et problem for de elektrikere, der rammes. Ikke mindst økonomisk, fordi dagpengedækningen er blevet udhulet gennem lang tid. Forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen retter på den baggrund i dag en indtrængende appel til politikerne, hvor han efterlyser et markant løft: Coronakrisen har afsløret, hvor urimelig den aktuelle dækning er.