Arbejdsløsheden faldt igen

Nu er også de helt unge kommet ned under en procent

Så er der igen gode nyheder fra Dansk El-Forbunds a-kasse: Arbejdsløsheden blandt medlemmerne tog i maj et nyt dyk.

illustration: pil procent nedad

Ifølge den nye statistik er procenten nu på 1,19. Det er den laveste arbejdsløshed siden november sidste år. I april var tallet 1,30.

Alle afdelinger har tal under to procent. Det betyder også, at Bornholm nu med 1,01 procent er kommet stærkt tilbage i selskabet med lave tal: I december var procenten 5,73.

Som noget nyt er Fyn nu også at finde blandt afdelinger, hvor procenten er under en enkelt. Tallet for maj er her på 0,90. Øvrige afdelinger, der ligger under en procent, er Midtjylland med 0,58 (0,62 i april), Lillebælt med 0,79 (0,63) og Østjylland med 0,88 procent (1,12).

Statistikken for maj rummer endnu en positiv nyhed: Nu er også den yngste aldersgruppe for alvor kommet med på vognen med meget lav arbejdsløshed. Procenten for gruppen af 20-24-årige er nu på 0,97, og det er første gang i løbet af denne højkonjunktur, at denne gruppe er kommet ned under en enkelt procent.

Gruppen med det laveste tal er de 50-54-årige. Her er arbejdsløsheden i maj på 0,61 procent. Men i det hele taget er den høje beskæftigelse – igen – pænt fordelt, og alle grupper mellem 35 og 54 år ligger under en procent.

A-statistik maj 2019: Aldersgrupper