Arbejdsløsheden faldt igen

Situationen for elektrikerne ser ud til at have stabiliseret sig med lidt over en procent arbejdsløse

Arbejdsløsheden blandt medlemmerne af Dansk El-Forbunds a-kasse er faldet en smule fra december til januar – mere præcist fra 1,31 i december til 1,21 i januar. Det viser den nye statistik fra a-kassen.

arbejdsløsheds-statistik illustration

Faldet kommer efter en mindre stigning fra november til december. Dermed ser arbejdsløshedsprocenten ud til at have stabiliseret sig omkring lidt over en procent.

I en periode faldt tallet måned for måned, og det så ud til, at den samlede arbejdsløshedsprocent igen ville nå ned under en enkelt, sådan som det var tilfældet i 2007 og 2008. Her lå den på et tidspunkt på 0,40 procent.

I denne seneste periode med høj beskæftigelse var tallet i maj, juni og juli 2018 tæt på at komme under en enkelt procent – tættest på i juni med 1,01 procent. Men ’grænsen’ er altså endnu ikke overskredet.

Afdelinger

Derimod har mange afdelinger oplevet at have en arbejdsløshed under en procent. I januar var det situationen i to afdelinger: Midtjylland med 0,84 (0,93 i december) og Nordjylland med 0,91 (1,04). København og Lillebælt, der begge ofte har været under en procent, er i januar lige over – begge med 1,02 procent.

I alle afdelinger er procenten under to – undtagen Bornholm, hvor den er 5,11. Her er det stadig eftervirkninger fra sommerens fyringer på øens store industrivirksomhed Jensen, der sætter sig spor.

Aldersgrupper

Billedet af arbejdsløshedens fordeling på aldersgrupper ser med små variationer ud som det plejer: Alle aldersgrupper mellem 40 og 54 år ligger under en procent, og lavest ligger de 40-44-årige med 0,75.

Ingen grupper ligger over to, selv om de 25-29-årige er tæt på med 1,98.

arbejdsløsheds-statistik tabel januar 2019