Arbejdsløsheden blev en smule lavere i februar

… men de nye tal i statistikken er formentlig ikke retvisende for situationen efter corona-initiativerne

a-statstik EAK 02-20

Februar er kun få uger væk, men hører nok allerede til ’de gode gamle dage’. Alligevel er februar-tallene for arbejdsløsheden blandt medlemmerne i Dansk El-Forbunds a-kasse de seneste, der findes.

Tallene for en måned er statistik holdbare den 15. i den efterfølgende måned, og de seneste tal viser, at arbejdsløsheden i februar faldt en smule i forhold til januar. Der foreligger ikke statistisk sikre tal for marts.

Det kan derfor endnu ikke siges præcist, hvordan nedlukningen af landet har påvirket beskæftigelsen blandt elektrikerne. Men allerede for nogle dage siden indløb de første meldinger om fyringer på grund af afmatningen i aktiviteterne.

I februar, mens alt endnu var forholdsvis normalt, var den samlede arbejdsløshed på 1,56 procent. Det er lidt mindre end i januar, hvor tallet var 1,59.

På Bornholm kunne afdelingen glæde sig over, at situationen efter en periode med høje procenter igen nærmede sig det ’normale’ med 0,51 procent. Dermed indtog ’0-procent-øen’ igen duksepladsen skarpt forfulgt af Lillebælt. Her var procenten 0,70.