Arbejdsløse skal igen stå til rådighed

Beskæftigelsesindsatsen er åbnet igen – men med geografiske forskelle

I onsdags den 27. maj 2020 genåbnede store dele af beskæftigelsesindsatsen for arbejdsløse. Men ikke alt er som før, og indsatsen er forskellig alt efter, hvor man bor.

a-statistik 29.05.20

Fælles er dog, at rådighedsreglerne – for blandt andre arbejdsløse medlemmer af Dansk El-Forbunds (DEF) a-kasse (EAK) – igen er gældende. Som dagpengemodtager har man dermed pligt til at stå til rådighed for arbejdsmarkedet og til at søge mindst to stillinger pr. uge. Stillingerne skal man registrere i sin Joblog på def.dk.

Fordi der er forskel på smittefare og andre forhold, er genåbningen af indsatsen forskellig alt efter, hvor i landet man bor. DEF har derfor her på hjemmesiden opdelt rådgivningen, så man kan se, hvad der gælder der, hvor man bor. Se mere her.

Antallet af arbejdsløse medlemmer af DEF’s a-kasse ser i øvrigt ud til at have stabiliseret sig – og er endda for svagt nedadgående (se diagrammet herover). Under coronakrisen gør EAK tallene op dagligt, og i går den 28. maj var der 1.100 arbejdsløse medlemmer (5,34 procent).

Det niveau har arbejdsløsheden ligget på ganske længe. Det højeste tal sås i dagene 4. og 5. maj, hvor 1.140 (5,53 procent) stod uden job.