App og kampagne skal forebygge stød

Sikkerhedsstyrelsen står i samarbejde med DEF bag stød-kampagne målrettet lærlinge

Sikker el - kampagne-pdf

– Dansk El-Forbunds undersøgelser har vist, at der er alt for mange lærlinge, der får stød. Og i langt de fleste tilfælde skyldes det ikke, at reglerne er ukendte. Det skyldes tidspres eller usikkerhed. Som den unge vil man ikke fremstå som en tøsedreng.

Sådan fortæller Søren Muff, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse om lanceringen af en ny kampagne for sikker el. Kampagnen er målrettet lærlinge og består af en APP, gode råd, vejledninger, en quiz samt fem videoer, hvoraf de fire er cases om elektrikere, der har fået stød og efterfølgende svære mén.

App’en hedder ’Sikker el’ og er lavet af Sikkerhedsstyrelsen i samarbejde med Dansk El-Forbund (DEF). Den kan downloades i App Store og Google Play og omtales her på kampagne-siden.

App’en har også tidligere været omtalt i fagbladet Elektrikeren. De undersøgelser, kontorchefen henviser til, omfatter blandt andet projektet ’Følger efter elulykker’, som Arbejdsmedicin, Regionshospitalet i Herning, i øjeblikket gennemfører i samarbejde med DEF. Projektet kan følges her.