Antallet af nye uddannelsesaftaler steg igen i november

El-faget fortsætter fremgangen i antallet af nye uddannelsesaftaler. Men de korte aftaler dominerer, og det halter med at tiltrække kvinder til branchen

praktikpladsstatistik for 11-2020

Også november gav et pænt antal nye uddannelsesaftaler til elektrikerområdet – og flere end i samme måned året før. Dermed fortsætter den stigende tendens, som har stået på gennem et stykke tid.

Ifølge Børne- og Undervisningsministeriets praktikpladsstatistik blev der i november indgået 178 nye uddannelsesaftaler på området, mens 32 kom i skolepraktik. I samme måned i 2019 var tallene henholdsvis169 og 40.

Mindre positivt er, at det fortsat er de korte aftaler, der dominerer: 56 var af denne type, 46 var ordinære aftaler, mens de øvrige var restaftaler.

November var heller ikke ligefrem en jubelmåned, når det gælder rekrutteringen af kvinder til branchen. Initiativet Boss Ladies, der skal tiltrække flere kvinder til håndværksfagene, har for nylig fået tilført nye midler, og det ser ud til, at der er stærkt brug for dem: Af de 178 nye aftaler i november blev 176 indgået med mænd, og også alle de 32, der kom i skolepraktik, var af hankøn.

p-statistik aftaletyper 11-20