Aftale: Masser af nye ladestandere

Branche aftaler store investeringer i at gøre tilværelsen nemmere for elbilister

brancheaftale screendump

Godt for den grønne omstilling – og for beskæftigelsen blandt elektrikerne: Det skal gøres lettere at køre elbil, så nu skal der stilles masser af ladestandere til elbiler op over det ganske land.

Det er Dansk Elbil Alliance, der i dag i en pressemeddelelse kommer med en god nyhed at gå på weekend med. Der er tale om en ny brancheaftale indgået af landets store operatører, der står bag opstilling af ladestandere.

Ambitionen er, at der inden 2025 – altså i løbet af de næste fire år – skal opsættes 1.000 lynladere, 2.000 hurtigladere og 20.000 normalladere. Dertil kommer en række initiativer, der på forskellige områder skal gøre det nemmere og dermed mere tillokkende for danskerne at skifte til (eller fortsætte med) elbiler.

I brancheaftalen opstilles de ti mest almindelige udfordringer, der kan bremse dette skift. Og udfordring nr. 1 drejer sig om netop mangel på ladestandere. I brancheaftalen gennemgås de ti punkter og hvad, parterne forpligter sig til i forhold udfordringerne.

Ud over disse forpligtelser gennemgås også de forhold, der skaber vanskeligheder for løsning af problemerne – og hvad der ikke mindst fra politisk, kommunal og fra elselskabernes side skal gennemføres for at lette skiftet til den elektrificerede biltransport.

ladestanderaftaæle screendump