Aflåste baderum i skurvogne bliver en realitet

Regler har været i høring, og en ny skurvogn, der lever op til fremtidens krav, er præsenteret

bruser med vand

Nye regler om indretning af skurvogne har været i høring. Reglerne skal ændres, så det fremover vil være muligt at bade eller klæde om bag en aflåst dør.

Reglerne skal træde i kraft fra sommeren 2021, men allerede nu har beskæftigelsesministeriet indbudt pressen til fredag den 6. marts at se en ny skurvogn, der lever op til fremtidens krav. Sammenfaldet med, at det den 8. marts er Kvindernes Internationale Kampdag, synes ikke helt tilfældig.

Ifølge en pressemeddelelse fra ministeriet kommer ændringen efter, at mureren Mette Schak Dahlmann tidligere satte fokus på emnet, der også berører ikke mindst kvindelige elektrikere. Den konkrete løsning bygger på et fælles forslag, som Dansk Byggeri og 3F fremlagde sidste år.

I pressemeddelelsen siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard:

– Ens køn skal ikke bestemme, hvilket job eller uddannelse man kan få. Det er vigtigt, at mænd og kvinder kan arbejde på lige fod. Derfor skal man selvfølgelig også have mulighed for at låse døren, når man går i bad efter arbejde.

Sammen med en række andre forbund deltager Dansk El-Forbund den 8. marts i FH’s konference om det kønsopdelte arbejdsmarked. Den handler blandt andet om, at alle skal kunne vælge den uddannelse og det fag, de ønsker. Fra sommeren 2021 er der en forhindring mindre …