Gratis adgang til Arbejdermuseet

  Tag familien med på Arbejdermuseet i København.

  Dansk El-Forbund har lavet en aftale med Arbejdermuseet, der sikrer dig, din partner og dine børn gratis adgang. Husk at medbringe medlemskort. Aftalen gælder lærlinge, ordinære medlemmer og pensionister.

  Du finder praktisk information om Arbejdermuseet via linket til museets hjemmeside her på siden, hvor du også kan få mere at vide både om museet og om Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv.

  Lidt om museet

  1950'erne

  I museets faste udstilling om 1950'erne træder du næsten lige ind i tv-serien "Krønikens" fortælling om hverdagslivet dengang. De ældste borgere i Danmark var måske allerede voksne, nogle var børn, og andre har fået tudet ørene fulde om ”de gode gamle dage”. Så der er mange synsvinkler og rig lejlighed til en snak i familien på tværs af generationerne. Museets slogan ”Hjem til din historie” er først og fremmest lavet til denne udstilling.

  1930'erne

  Men også krisen i trediverne, som de fleste ikke længere selv har oplevet, har en fast udstilling. Den hedder ”Trange Tider” og er bygget op som et øjebliksbillede en tidlig, trøstesløs morgen hos en arbejder, der er røget helt ud af systemet.

  Folkets århundrede

  Den tredje faste udstilling fortæller om arbejderbevægelsens betydning politisk, fagligt og socialt igennem 1900-tallet: Folkets Århundrede.

  Folkets Hus

  Museet ligger i den tidligere "Arbejdernes Forsamlingsbygning" fra 1879. Bygningen er det ældste Folkets Hus i Nordvest-Europa og blev fredet, da museet åbnede i 1983. Festsalen er restaureret og fremstår, som den så ud i 1913. Den er i sig selv et besøg værd.

  Museet blev udvidet i 2004 med en stor underjordisk tilbygning, som bruges til særudstillinger.

  Kælderbeværtningen

  I kælderen finder du den gamle arbejdercafé "Café & Ølhalle" – Københavns eneste fredede kælderbeværtning.

  Gården

  I gården bag billetsalget – hvor I skal vise jeres medlemskort – står stadig statuen af Lenin.